Ponderas Academic Hospital

Poneras Academic Hospital, parte a retelei private de sanatate Regina Maria, este singurul spital de chirurgie avansata din Romania ce detine o tripla acreditare internationala.

PONDERAS Academic Hospital pune la dispoziție servicii medicale complete: spital, policlinică și imagistică, acoperind toate specialitățile medicale și chirurgicale, cu focus pe chirurgia laparoscopică de avangardă.

În policlinica și în spitalul PONDERAS au fost tratați până acum peste 250.000 de pacienți, iar echipa chirurgicală a PONDERAS HOSPITAL are o experiență de peste 30.000 de interventii chirurgicale laparoscopice, dintre care peste 7.000 sunt intervenții bariatrice.

În prezent, PONDERAS este singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană. Ponderas Academic Hospital are, in prezent, o capacitate de 200 de paturi, 45 de cabinete medicale și 12 săli de operație, dispuse pe o suprafață de 12.500 mp, realizate in urma unei investitii de peste 3 milioane de euro, realizate dupa ce unitatea medicala a devenit parte a retelei Regina Maria.

Astfel, pe langa specialitatile medicale deja consacrate in Ponderas, ca urmare a extinderii, se adauga noi servicii medicale: departament de primiri urgente, deschis nonstop, cu opt linii de garda, centre ultra-specializate de chirurgie ortopedica si neurochirurgie spinala, oncologie, chirurgia sanului, chirurgie endocrina, gastroenterologie, toate in legatura directa cu Centrele de Excelenta ale spitalului.

Totodata, Ponderas Academic Hospital detine primul centru de training medical din tara cu sali de operatii si antrenament integrate digital, avand la dispozitie sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din salile de operatie in salile de curs.

In acest moment, Ponderas Academic Hospital este singurul spital de chirurgie avansata din Romania cu tripla acreditare internationala.
Spitalul detine o dubla acreditare – americana si europeana, in Chirurgie Metabolica si Bariatrica, o acreditare in Chirurgia Herniilor (fiind al cincilea Centru de Excelenta din lume cu acreditare americana SRC).
Totodata, Ponderas Academic Hospital este in curs de acreditare pentru Chirurgie Colorectala.