Despre Dr. Vlad Predescu

Doctorul Vlad Predescu este șeful secției de Ortopedie din cadrul Ponderas Academic Hospital – parte a rețelei de sănătate Regina Maria, și doctor în științe medicale, fiind recunoscut drept o autoritate, la nivel european, în domeniul chirurgiei artroscopice și a chirurgiei genunchiului.

Este, de asemenea, membru al Academiei Americane de Ortopedie și în cadrul Societății Europene de Traumatologie Sportivă, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA).

Doctorul Vlad Predescu este considerat unul dintre cei mai experimentați specialiști ortopezi din România, cu o vastă experiență în protezarea șoldului și a genunchiului, dovadă în acest sens fiind cele peste 4.000 astfel de intervenții realizate în ultimii 20 de ani de activitate profesională.

Evenimente de referință

2020

Anul 2020 vine cu o nouă premieră pentru piața medicală din România, atunci când echipa coordonată de doctorul Vlad Predescu a efectuat primele operații de protezare a șoldului și a genunchiului, realizate cu ajutorul Robotului Mako.

Acesta este un sistem robotic chirurgical, de ultimă generație, care oferă o mare precizie implantării protezelor.

2019

În 2019, Vlad Predescu devine primul și singurul medic ortoped din România care primește acreditarea de Chirurg de Excelență, distincție acordată de către prestigioasa instituție Surgical Review Corporation din Statele Unite ale Americii.

Mai exact, recunoașterea venită de peste ocean, care acordă aceeași distincție și Ponderas Academical Hospital, confirmă calitatea serviciilor, siguranța actului medical și rezultatele foarte bune obținute constant de către echipa coordonată de doctorul Vlad Predescu.

2018

În anul 2018, doctorul Vlad Predescu și echipa sa au realizat o premieră medicală în România, atunci când, în luna iulie, au realizat primele osteotomii personalizate. Procedura are scopul de a încetini sau chiar de a vindeca artroza de la nivelul genunchiului în stadii incipiente. Personalizarea este asistată de computer, tehnică ce duce la creșterea acurateței chirurgicale, urmată de un rezultat îmbunătățit pe termen lung și de o recuperare mai rapidă.

Ca urmare a experienței dobândite în această procedură, doctorul Vlad Predescu a fost ales membru în comitetul european de osteotomii al ESSKA, entitate care cercetează modificările degenerative ale genunchiului, cumulând cunoștințele dobândite în practică ale celor mai respectați specialiști europeni din domeniu. 

2014

Anul 2014 reprezintă un reper important în medicina ortopedică din România, odată cu introducerea în practica curentă a artroplastiei cu proteză totală de genunchi personalizată, realizată de doctorul Vlad Predescu.

Această tehnică, efectuată cu ajutorul unui sistem computerizat, permite o implantare a protezei de genunchi foarte apropiată de anatomia individuală a fiecărui pacient, oferind acestuia posibilitatea unei recuperări mai facile, precum și a unei mobilități foarte asemănătoare cu cea naturală.

Specializări, studii, experiență