0737.507.907

Specialisti de top in traumatologia sportiva impartasesc medicilor tineri din “trucurile” chirurgiei artroscopice

Specialisti de top in traumatologia sportiva impartasesc medicilor tineri din “trucurile” chirurgiei artroscopice

Reputati specialisti in chirurgia artroscopica din Slovenia si Romania, Dr. Bogdan Ambrozic, Dr. Vlad Predescu si Dr. Ion Bogdan Codorean au sustinut vineri 28.03.2014 in Spitalul Euroclinic un curs live intitulat “Actualitati in artroscopia de umar si genunchi – Tips and tricks”.

Cursul a fost organizat sub egida Colegiului Medicilor din Romania si a fost creditat cu 5 puncte EMC (Educatie Medicala Continua).

Desfasurat pe durata unei zile, cursul a avut o participare importanta, in sala fiind prezenti 20 de medici rezidenti si specialisti in ortopedie. Invitatul de onoare a fost Dl. Dr. Bogdan Ambrozic de la Clinic Hospital Valdoltra, Slovenia care este un renumit specialist ortoped din Europa.

„Actualitati in artroscopia de umar si genunchi – Tips and tricks” a fost primul curs de chirurgie artroscopica organizat intr-un spitalul privat din Romania si a inclus prezentari “tips and tricks” despre tehnicile artroscopice pentru reconstructia genunchiului si a umarului.

In acest sens, participantii au avut o oportunitate excelenta de a observa desfasurarea pas cu pas a patru operatii transmise live din sala de operatie a Spitalului Euroclinic si care au adresat o patologie variata: ruptura de ligament incrucisat anterior (LIA), luxatia recidivanta de umar si tendinita muschiului biceps. Pacientii au fost persoane tinere, active, care practicau in mod constant sport, fie de agrement, fie de performanta. In plus, au fost prezentate produse noi de fixare a ligamentelor care au fost lansate recent in Europa si care sunt acum disponibile si in Romania.

Formatul cursului a fost unul interactiv, ceea ce a permis medicilor participanti sa puna in timp real intrebari cu privire la un anumit moment sau manevra operatorie si sa-si clarifice anumite aspecte legate de tehnica artroscopica.

In plus, deoarece artroscopia genunchiului si a umarului sunt proceduri complexe din punct de vedere tehnic, cei trei experti in chirurgia artroscopica, avand o experienta importanta in aceasta metoda chirurgicala de avangarda, au impartasit din trucurile intraoperaorii care nu sunt descrise in cartile de specialitate, dar care ajuta la realizarea cat mai preciza a interventiei.

Este important ca medicii tineri sa aiba acces la experienta unor specialisti in chirurgia artroscopica de varf si din acest punct de vedere acest curs si-a atins scopul. Cu cat vor exista mai multi medici care vor fi antrenati in aceasta tehnica ultramoderna a ortopediei, cu atat mai mult vor beneficia pacientii.” – ne-a spus Dr. Vlad Predescu, Seful Sectiei de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Euroclinic.

Avantajele artroscopiei sunt nenumarate si asta cu atat mai mult cu cat se adreseaza unor pacienti tineri, activi, sportivi. Artroscopia este numita chirurgia de catifea” la nivelul articulatiei, deoarece este cea mai moderna si putin agresiva interventie chirurgicala la nivelul unei articulatii. Aceasta consta in efectuarea a doua-trei incizii de 5 mm, prin care se introduc camera de luat vederi si instrumentele auxiliare. Se inlocuieste astfel incizia veche, mare de aproape 10-15 cm. Imaginile sunt proiectate pe un monitor si cu ajutorul diferitelor instrumente chirurgul pune diagnosticul si trateaza leziunile intalnite. Recuperarea este imediata. Pacientul isi reia mobilitatea articulatiei si implicit mersul, de a doua zi. Durerile postoperatorii sunt minime si, în anumite situatii, pacientul poate fi externat in aceeasi zi, realizandu-se astfel o recuperare foarte rapida.– a concluzionat Dl. Dr. Vlad Predescu.

Dr. Bogdan Ambrozic, Medic Primar Ortroped, Seful Sectiei de Artroscopie si Medicina Sportiva, Spitalul de Ortopedie Valdoltra, Slovenia

 • Cursuri de specializare in chirurgia traumatologica si chirurgia artroscopica la nivelul genunchiului, umarului si gleznei in Austria, Franta, Germania, Elvetia, Anglia, Belgia, Norvegia
 • 44 de prezentari orale la congrese nationale si internationale
 • Invitat ca lector si instructor la numeroase cursuri si demonstratii live pentru specialistii ortopezi
 • Arii de expertiza: chirurgia artroscopica a genunchiului, umarului si gleznei

Sef de Lucari Dr. Vlad Predescu, Medic Primar Ortopedie-Traumatologie, Seful Sectiei de Ortopedie-Traumatologie, Spitalul Euroclinic

 • Participare la numeroase cursuri postuniversitare si stagii de pregatire organizate de societati sau universitati medicale de renume. Astfel, in anul 2000 urmeaza un curs de specializare in artroscopie si  artroplastia cu proteza totala de sold si genunchi la Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, considerat al doilea cel mai bun spital de ortopedie din SUA. Peste 40 de cursuri in clinici de prestigiu din Germania, Austria, Anglia, SUA, Belgia si Franta.
 • Specializare in chirurgia artroscopica, chirurgia artroplastica primara de sold si genunchi, revizia protezei de sold si genunchi, traumatologie si medicina sportiva
 • Unul dintrte primii chirurgi din Europa care a efectuat o tehnica inovatoare de protezare personalizata a genunchiului
 • Unul dintre putinii medici din Romania care efectueaza o tehnica moderna de regenerare a cartilajului folosind celule stem (tehnica AMIC – Autologous Matrix-Induced Chondrogenesis)
 • Este considerat o autoritate la nivel european in domeniul chirurgiei artroscopice fiind ales membru in Comitetul de integrare la nivelul Europei de Est al European Society of Sports Traumatology Knee Surgery and Arthroscopy.
 • Invitat ca lector si instructor la cursuri si demonstratii live pentru specialistii ortopezi (Budapesta, Kiev, Timisoara, Iasi)
 • Este membru al Academiei Americane de Ortopedie si al Societatii Europene de Chirurgie a Genunchiului si Medicina Sportiva

Sursa: https://www.reginamaria.ro/stiri/specialisti-de-top-traumatologia-sportiva-impartasesc-medicilor-tineri-din-trucurile

Programează o consultație

Programează-te pentru o consultaţie prin telefon sau email:

sau trimite un mesaj prin formularul de mai jos și așteaptă să fii contactat: