0737.507.907

Proteza parțială de genunchi

Proteza parțială de genunchi

Proteza parțială de genunchi sau artroplastia unicompartimentală de genunchi poate fi o primă variantă de protezare, atunci când pacientul se prezintă din timp la medicul ortoped și când atroza avansată este evidentă doar într-o anumită parte a articulației.

Avantajul acestei intervenții este că sunt păstrate multe din elementele naturale ale genunchiului, cum ar fi ligamentele, meniscul sau cartilajul articular aflat într-o stare bună, ceea ce înseamnă că operația este una de salvare sau de conservare a articulației. Iar beneficiile sunt certe – mișcarea este foarte aproape de cea naturală, iar genunchiul are o mobilitate excelentă.

Din punct de vedere procedural, în artroplastia unicompartimentatală se protezează jumătate din articulație, zona afectată fiind înlocuită cu un implant din metal și plastic de duritate înaltă.

În medie, intervenția chirurgicală durează până în două ore și este împărțită în trei perioade importante: prima presupune pregătirea osului și îndepărtarea cartilajului distrus, a doua este legată de poziționarea implanturilor metalice, care sunt cimentate la nivelul osului, iar în cea de-a treia are loc implantarea unui menisc dintr-o polietilenă extrem de dură, plasat între cele două componente metalice, astfel încât suprafetețe implicate să alunece extrem de ușor.

Programează o consultație

Programează-te pentru o consultaţie prin telefon sau email:

sau trimite un mesaj prin formularul de mai jos și așteaptă să fii contactat: