0737.507.907

Infiltrații cu produși de plasmă (PRP) și celule stem

Infiltrații cu produși de plasmă (PRP) și celule stem

Tehnica PRP este folosită în ortopedie pentru a completa procesul de vindecare în urma unor trauma-tisme aflate la nivelul tendoanelor, ligamentelor, mușchilor sau a articulațiilor.

Infiltrațiile presupun administrarea plasmei îmbogățite cu trombocite (PRP – Platelet Rich Plasma) pentru a accelera vindec-area țesuturilor lezate. Trombocitele sunt singurul tip de celule sanguine care conțin factori de creștere, astfel că este susținută proliferarea celulară care duce la regenerarea zonei tratate.

Infiltrațiile cu produși de plasmă sunt indicate în cazul pacienților cu traumatisme cronice, a celor care suferă de osteoartrită ușoară sau moderată, are efecte benefice în tratarea fasceitei plantare, a tendinitei ahilieene sau în situația unor leziuni ale ligamentului colateral medial. De asemenea, sunt eficiente în cazul celor care suferă de leziuni ale coafei rotatorii sau alte tendinopatii cronice. Această terapie este folosită, în unele situații, și ca alternativă la intervenția chirurgicală, dar și în tendinite, traumatisme musculare sau dureri articulare.

Infiltrațiile cu celule stem sunt o tehnică nouă, cu rezultate bune în tratarea unor afecțiuni articulare, indiferent de vârsta pacientului. În fapt, celulele stem sunt acele celule de regenerare, aflate în mod natural în organismul nostru. La fel ca în cazul tehnicii PRP, infiltrațiile cu celule stem pot ameliora simptomele în leziunile de cartilaj și de mușchi, în artroză, în tendinite sau în leziunile de mensic.

Programează o consultație

Programează-te pentru o consultaţie prin telefon sau email:

sau trimite un mesaj prin formularul de mai jos și așteaptă să fii contactat: