0737.507.907

Sinovita

Sinovia este o membrana care captuseste genunchiul, care produce lichidul sinovial, cu rol trofic si lubrifiant pentru articulatie. Atunci cand aceasta membrana prolifereaza in exces datorita diferitilor factori endogeni sau exogeni (traumatisme, boli reumatismale, osteoartrita), articulatia devine dureroasa, tumefiata, iar mobilitatea genunchilui scade progresiv.

Sinovita este considerată o problemă serioasă în artrita juvenilă, în lupus, artrita psoriazică și în poliartrita reumatoidă. Dacă procesul inflamator durează o perioadă lungă de timp, poate fi afectat cartilajul și osul din articulație, care, la rândul lor, duc la modificări degenerative și agravarea durerii.

Tratamentul initial este cel conservator, cu imobilizarea in fasa elastica, gheata aplicata local, evitarea eforturilor fizice si a ortostatismului prelungit, antiinflamatorii locale si sistemice. In unele cazuri tratamentul conservator nu poate rezolva aceasta afectiune, si atunci se impune tratamentul chirurgical, artroscopic, care presupune indepartarea sinoviei inflamate.

Deseori, in aceasta afectiune, tratamentul chirurgical poate fi insotit si de o sangerare mai abundenta, sinovia fiind un tesut bine vascularizat.

Programează o consultație

Programează-te pentru o consultaţie prin telefon sau email:

sau trimite un mesaj prin formularul de mai jos și așteaptă să fii contactat: