0737.507.907

Fracturile colului femural

Fracturile colului femural

Sunt considerate fracturi de fragilitate, ele aparand in cazul pacientilor cu o calitate precara a osului, determinata de osteoporoza sau de diferite tumori care pot avea sediul metastazelor la acest nivel, scazand calitatea osului. In cazul in care fracturile de col femural apar la pacienti tineri, acestea se da-toreaza traumatismelor de intensitate crescuta, din accidentele rutiere sau caderi de la inaltime.

Pacientii care au suferit o astfel de fractura se prezinta la medic cu durere, impotenta functionala totala la nivelul soldului respectiv (pacientul nu poate ridica piciorul din pat), scurtare 3-4cm si rotatie externa a membrului inferior.

Diagnosticul de certitudine se poate pune in urma examenului radiologic in minim 2 incidente.
Fiind o fractura intraarticulara, lichidul sinovial de la nivelul articulatiei soldului patrunde in focarul de fractura si impiedica o eventuala consolidare. Din acest motiv, tratamentul de electie este cel chirurgical.

Daca pacientul este tanar, se tenteaza reducerea inchisa si osteosinteza cu suruburi canulate. In cazul pacientului varstnic, procedura de electie este hemiartroplastia cu proteza bipolara, inlocuindu-se capul si colul femural fracturat cu o proteza metalica ce se introduce in canalul femural.

Tratamentul conservator este rezervat doar pacientilor care au multiple probleme de sanatate iar riscul anestezico-chirurgical depaseste beneficiul.

Programează o consultație

Programează-te pentru o consultaţie prin telefon sau email:

sau trimite un mesaj prin formularul de mai jos și așteaptă să fii contactat: