0737.507.907

Fracturile diafizei tibiale

Fracturile diafizei tibiale

Particularitatea diafizei tibiale este aceea ca este un os situat imediat sub piele, de aceea exista proba-bilitatea in cazul unui traumatism direct sa apara o fractura deschisa, fragmentele osoase patrunzand prin pielea supraiacenta care este foarte subtire.

Cauzele cele mai frecventa pentru aparitia unei fracturi la acest nivel sunt traumatismele directe in cazul accidentelor rutiere, sau torsiunea cu piciorul fixat la sol (in cazul accidentelor de ski).

Semnele si simptomele sunt comune majoritatii tipurilor de fracturi, si anume durere, impotenta functionala si mobilitatea anormala. Pot aparea tumefactia si echimoza zonei afectate, sau chiar aparitia unei plagi prin care se evidentiaza marginile oaselor fracturate, in cazul fracturilor deschise.

Diagnosticul de certitudine se pune in urma examenului radiologic in cel putin 2 incidente.

Tratamentul fracturilor fara sau cu minima deplasare este ortopedic, si anume imobilizare in aparat gipsat femuro-podal timp de 6-8 saptamani si mers fara sprijin pe membrul inferior fracturat.

In cazul fracturilor cu deplasare mare, a celor care intereseaza si fibula si a fracturilor deschise tratamentul este chirurgical, si anume reducere (de preferat cu focar inchis) si osteosinteza cu tija centromedulara za-vorata.

Programează o consultație

Programează-te pentru o consultaţie prin telefon sau email:

sau trimite un mesaj prin formularul de mai jos și așteaptă să fii contactat: