0737.507.907

Fracturile extremitatii distale femurale

Fracturile extremitatii distale femurale

Femurul distal este o regiune de trecere de la un os tubular cortical catre o epifiza cu tesut predominant spongios, moale. Din aceasta cauza, regiunea extremitatii distale femurale este supusa riscului mai mare de a aparea o fractura, in special in cazul pacientilor cu osul fragilizat de osteoporoza.

Fracturile femurului distal au loc ca urmare a unei devieri nefirești a genunchiului in urma unui trumatism prin cadere de la propria inaltime (in cazul varstnicilor) sau ca urmare a unui traumatism violent – cadere de la inaltime, accident rutier, impuscare (in cazul tinerilor).  Din punct de vedere medical, există două tipologii: fracturile intra-articulare, atunci când și suprafața articulației este afectată și fracturile extraarticulare. In general, acest tip de fractura este cu mai multe fragmente.

Diagnosticul de certitudine este pus in urma examenului radiologic in cel putin 2 incidente. In cazul fracturilor intraarticulare este foarte utila o investigatie computer tomografica a femurului distal, pentru a caracteriza cat mai precis fractura si a indica tratamentul corespunzator.

Tratamentul acestei afecțiuni este chirurgical, prin intermediul operației de reducere si osteosinteză, prin care medicul ortoped efectuează curățarea zonei de fragmente osoase și fixarea osului fracturat fie direct cu șuruburi, fie cu o placă blocata fixată cu șuruburi.

Programează o consultație

Programează-te pentru o consultaţie prin telefon sau email:

sau trimite un mesaj prin formularul de mai jos și așteaptă să fii contactat: